Nieuws

Tweede ronde Het Beste Diabetesidee gehaald

Juni 2019 - Na het indienen van een idee voor een nieuw boek, kregen we het nieuws dat ons idee een van de zeven ideeën was die doorgaan naar de volgende ronde. We hebben een projectvoorstel ingediend voor het maken van een boek voor kinderen die een vriendje of vriendinnetje met diabetes hebben. Op 29 oktober maakt het Diabetes Fonds de uitslag van Het Beste Diabetesidee 2019 bekend.

Cheque voor Diabetes Fonds

November 2018 - Een cheque van € 336 werd op 21 november 2018 aangeboden aan Joke Stelling van het Diabetes Fonds. Ansje Bootsma en Willeke Mulder schenken dit bedrag uit dankbaarheid voor de ondersteuning die ze van het Diabetes Fonds hebben gekregen. Via 'Het beste diabetesidee 2017' waren zij in staat het boek 'Mama heeft diabetes' te publiceren. Op de foto rechts Joke Stelling en links Ansje Bootsma.

Mijn dochters merkten mijn hypo's eerder dan ik

April 2018 -  Interview met Ansje Bootsma op de site van de Diabetes Vereniging Nederland over hoe haar kinderen haar vaak uit een hypo hebben gered. O.a. deze ervaringen heeft Ansje verwerkt in 'Mama heeft diabetes'.

Ik vond mijn moeder juist altijd zo gezond

April 2018 - Artikel in Diabc 03 2018 over hoe de dochter van Ansje Bootsma de diabetes van haar moeder heeft ervaren als kind.

Gastcolumn in Diactueel

27 maart 2018 - In het patiëntenblad Diactueel van hulpmiddelenleverancier Mediq Direct verschijnt een gastcolumn van Ansje Bootsma over de ervaringen van haar kinderen met haar hypo's.

Stand op Nationale Diabetes Dag 2018

18 maart 2018 - Ansje en Willeke zijn aanwezig op de Nationale Diabetes Dag om onder zorgverleners in diabetesland het boek te promoten.

Artikel in vakblad diabeteshulpverleners

Maart 2018 - In DiabetesPro, vakblad diabeteszorg van V&VN verscheen een artikel over 'Mama heeft diabetes'.

Blog op levenmetdiabetes.nl

Februari 2018 - Op de blogpagina van levenmetdiabetes.nl van Roche verscheen een blog van ons.

Interview Willeke Mulder in BMagazine

Januari 2018 - BMagazine van Boeren Medical plaatst in het 1e nummer van 2018 een interview met Willeke Mulder.

'Mama heeft diabetes' op Radio Noord

Woensdag 3 januari 2018 - In de uitzending 'Babette op Noord' vertelt Ansje over wat haar diabetes voor haar kinderen betekende. Luister terug op 8.21 minuten.

Nu ook voor lezers uit België

27 december 2017 - Iedereen kan 'Mama heeft diabetes' nu ook via bol.com bestellen. Met name voor mensen uit België is dat interessant, omdat de totale kosten dan lager zijn. Bestel je vanuit België het boek via onze website, dan betaal je € 24,30 (inclusief € 9,31 verzendkosten). Bestel je vanuit België bij bol.com, dan betaal je € 20,89 (inclusief verzendkosten). Voor mensen die vanuit Nederland bestellen, is bestellen via onze website goedkoper dan bestellen via bol.com (€ 18,89 versus € 20,89).

Aangeboden aan Diabetes Fonds

Dinsdag 14 november 2017 - Op Wereld Diabetesdag bieden Ansje Bootsma en Willeke Mulder 'Mama heeft diabetes' aan aan Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds.

Bericht Dagblad van het Noorden

Vrijdag 10 november 2017 - Het Dagblad van het Noorden plaatst een bericht over het verschijnen van 'Mama heeft diabetes'.

Uitzending Radio Noord

Donderdag 9 november 2017 - Ansje Bootsma wordt geïnterviewd over het verschijnen van 'Mama heeft diabetes' in het programma Edwin op Noord van RTV Noord. Je kunt het interview beluisteren vanaf 10.37 uur.

Tv-opnamen Hart van Nederland

Maandag 6 november 2017 - Hart van Nederland komt Willeke en Ansje interviewen. Ook de kinderen van Willeke worden geïnterviewd. Het item is uitgezonden op donderdag 9 november 2017.

Boek is klaar

Donderdag 2 november 2017 - Het boek is gedrukt, we hebben het binnen! We zijn blij en trots dat het zo mooi is geworden.

Vooraankondiging Diabc

Maandag 30 oktober 2017 - In Diabc nr. 8 van oktober 2017 verschijnt een vooraankondiging van 'Mama heeft diabetes'.