Waarom dit boek?


 

Willeke Mulder heeft diabetes type 1 sinds haar 11e jaar. Als moeder van twee kinderen was ze op zoek naar een boek over kinderen die een vader of moeder met type 1 diabetes hebben. Zo’n boek bleek er in Nederland nog niet te zijn. Ze besloot zelf zo’n boek te gaan uitgeven. Willeke benaderde tekstschrijver Ansje Bootsma, ook moeder en diabeet type 1. Samen ontwikkelden ze het plan om het boek te maken.

 

Het Beste Diabetesidee 2017

Ze dienden het idee in bij het Diabetes Fonds in het kader van ‘Het Beste Diabetesidee 2017’. Ideeën voor Het Beste Diabetesidee beloven op korte termijn een verbetering  in het leven van mensen met diabetes. De jury koos het idee van Willeke en Ansje als een van de twee winnende ideeën. Het Diabetes Fonds heeft via een schenking de uitvoering van het idee mogelijk gemaakt.

 

Meegewerkt aan het verschijnen

Willeke en Ansje hebben samen de ruwe inhoud van het boek uitgewerkt. Ansje heeft de tekst geschreven. Gonneke Huizing, Epke Bootsma en Robert Duinkerken hielpen bij de eindredactie. Aly Pepping gaf advies rondom het uitgeven en ontwierp de vormgeving. Andrea Kruis tekende de illustraties. Het boek is gedrukt bij drukkerij Van Gorcum in Assen.